Trykjagt Tyskland – december 2009Så kom der et par dages trykjagt i Tyskland med blandt jagtoplevelserne.

Førstedagen :

Her var det primært baseret på dåvildt, men der kunne også skydes Råvildt, Vildsvin, Kronvildt samt rovvildt. Der blev drevet fra kl. 9 til 13 hvorefter vi blev hentet. Der var rigtig meget vildt, og jeg havde selv en Då samt en Då med kalv på skudhold. De var dog i spring og jeg syntes ikke chancerne var gode nok til at skyde. Jeg så også en del Råvildt, men bukkene er fredet på denne årstid, og har kastet opsatsen, så det var svært at sikre sig hvad det var man skød til, så de fik også lov at løbe. Dagens udbytte blev at der af 40 jægere blev nedlagt 30 stk. Dåvildt, 13 stk. Råvildt, 4 Vildsvin samt en ræv. I alt 48 stk. vildt i 58 skud.

 

Min post på førstedagen, der primært var efter Dåvildt :Vildt samles :Andendagen :

Her drejede det sig om Vildsvin. Området var nogle marker, med en del vådområder med siv. Det var her man forventede at vildsvinene ville opholde sig. Det gjorde de ikke i de mængder man havde håbet, men for mit eget vedkommende blev det en udmærket dag. Jeg fik en post hvor jeg skulle stå på jorden, 30 meter fra en sivbevoksning der skulle afdrives. Da driverne nåede frem, blev der en frygtelig ballade - det viste sig at hundene tog en frischling på ca. 15 kilo, som driverne aflivede med kniv. Der faldt også et par skud i nærheden, men jeg var ikke sikker på om det var på vores revir eller hos naboen. Pludselig kommer et vildsvin frem 60 meter fra mig – men jeg kan ikke skyde, da det er i retning af driverne. Den drejer heldigvis af, og drejer om mod åben mark. I begyndelsen at marken er det med retning mod naboposten. Jeg vurderer dog dyret i kikkerten, og kan se at den er anskudt med en baglig lav waidkugle. Det viser sig senere at være en anskydning fra naboreviret. Der er nu ingen tvivl om at der skal skydes, selvom afstanden er 100 meter og skydestillingen er fritstående. Da skudvinklen er forsvarlig til naboposten trækker jeg frem på bringen af vildsvinet, og lader skuddet gå. Der er nu sendt 16,2 gram Nosler Accubond afsted med 800 M/sek. fra min 9,3x62. Jeg skal love for at det virker - grisen rammes og går ned i knaldet, som ramt af lynet. Kuglen sad perfekt på bladet, hvilket dog ikke er noget jeg tør love at kunne gøre hver gang på den afstand, men det behøver tyskerne jo ikke at vide ;-) Vildsvinet viser sig at være en so, men de var også frigivet når der ikke fra smågrise med, og når den nu var ramt i forvejen var det for mig et meget tilfredsstillende bytte at tage ud af bestanden. Den vejede omkring 100 kilo.

 

Udsigten fra en af mine poster på andendagen (den lille mørke plet midt i billedet, på den mørkegrønne mark, er ”Min gris”) :Varm suppe i pausen :Vildsvinet som jeg nedlagde :Tænder fra vildsvinet :

 

Hotel :

Vi boede på et hotel i Polen, en lille times kørsel fra jagtreviret i Tyskland. Det var et kloster fra år 1266 der var ombygget, og det var supergodt. Virkelig en oplevelse at bo et så fascinerende sted.

 

Spiserummet på Hotel ”Kloster Zehden” :Hotel Kloster Zehden udefra :