Emma – født 6/1-2010 kl. 21,05

Her er lidt om vores familieforøgelse  -   Emma  -  som Marie fødte onsdag d. 6/1-2010.

Emma´s første møde med denne verden blev dog lidt mere kritisk end håbet. Klokken 18,20 mærker Marie en skylle, som hun regner med er fostervandet. Det viser sig dog senere at være en blødning fra moderkagen der er bristet. Ved kontakt til sygehuset fortæller de dog at der ofte er lidt blod i fostervandet, og at små mængder farver meget, så det behøver ikke at være et problem, men at vi stille og roligt skal komme derud. Allerede halvvejs mod Kolding er der kun 2 minutter mellem veerne. Ved ankomst kl. 20,15 starter de op som om alt går planmæssigt, men i løbet af få minutter bliver flere og flere eksperter tilkaldt, da det bløder en del under veerne. Sygehuset opsamler 1,4 liter blod, og det har blødt mindst det samme hjemme, og på vejen derud. Da de efterhånden får sikre målinger på barnet via deres udstyr kan de se at tallene er alt for dårlige under veerne (grundet blodtabet), og der meldes "akut kejsersnit". Fra den beslutning er taget går der under 15 minutter inden operationen er overstået. Det er voldsomt, der går vel 7-8 minutter fra beslutningen tages og vi skubber sengen ind på operationsstuen, og allerede da står et operationshold på 9 personer klar. Marie bedøves med det samme i ryggen, og da bedøvelsen virker 3 minutter efter bruger de 2-3 minutter på at udføre kejsersnittet. Barnet har det rimeligt allerede ved fødslen, men blodværdier o.s.v. er helt i bund og hun lægges i kuvøse med drop, sonde o.s.v. for at blive stabiliseret. Hun er på intensiv børneafdeling i 2 døgn, men dog kun i kuvøse det første døgn. Status efter 1 døgn var at alle blodværdier var normaliseret hos Emma. 

 

Her er Emma 4 timer gammel, og et smut ude af kuvøsen (Emma 4 hours old, and out the incubator for a moment) :Næste formiddag kommer Marie på benene, og skifter Emma første gang (day 2, Marie is out of bed, and take care of Emma) :

 

 

Og der kan hygges lidt før Emma skal tillbage i kuvøsen (Marie with Emma, before Emma has to get back in the incibator) :

Her er Emma 4 dage gammel, og der skal soves (Emma 4 days old and sleeping) :

 

 

Mandag d. 11/1 kom Marie og Emma hjem fra sygehuset. Den ældste af vore hunde, Bella, betragter Emma som en ny hvalp i flokken, og giver hende "Fuld beskyttelse" (Manday 11. january Marie and Emma is back from hospital. Our oldest dog, Bella, look at Emma as one of her own puppis and give her "Full protectiopn") :

 

 

 

21/1-2010 : Så er vi hjemme igen. Emma fik gulsot og vi har været indlagt sammen med hende fra tirsdag d. 19/1 og til eftermiddag d. 21/1 (Now back again from hospital. Emma got jaundice and we was at the hospital with her).

 

 

 

26/1-2010 : Nu er Emma 20 dage gammel, vejer 3700 gram, og er klar til at "Vise tænder" overfor livets kommende udfordringer (Now Emma is 20 days old, and the weight is 3700 gram, and she is ready to show "teath" for the life) :

 

 

 

14/2-2010 : Nøj, nu fik jeg flere blomster (WOW more flowers) :

 

 

Så blev jeg 2 måneder gammel (2 month old) :

 

 

 

11/4-2010 : Barnedåb (Christening) :

 

 

Marie som barn (Marie as child) :

 

 

Ole som barn (Ole as child) :

 

 

Emma juli 2010 i swimmingppol :

 

 

Emma 24/8-2010 som 7½ måned gammel (Emma 7½ month old) :

 

 

Julen 2010 (Christmas 2010) :

 

 

6/1-2011 : Emma 1 år (Emma 1 year) :